ヴェリテは、ジェス・ジャクソンとバーバラ・バンケのビジョンと情熱とフランスで最も高く評価され尊敬されるヴィグネロンの一人であるピエール・セイランの専門知識と経験を通じて1998年に設立されました。ピエールのブドウ園の農業哲学は、果物の品質に影響を与えるすべての要因を評価し、土壌、側面、およびマイクロ気候要因を考えて、どのルートストック、品種、クローンが最高品質で生産するかを具体的に決定します。ブドウ畑や農業をこのように見ることで、ブドウ園内に小さなブロックを作り出し、ブドウの数列だけで構成され、それぞれがそこに植えられた品種のいくつかの側面の理想的な表現を表しています。ピエールはこれらのブロックを「マイクロクリュ」と呼んでいます。マイクロクリュは養殖され、収穫され、別々に作られ、独特の味のこの配列から、ピエールは彼のワインをブレンドします。
ヴェリテでは、ソノマ郡のマヤカマス山脈に利用されているすべてのブドウ畑があり、カリフォルニア州で最も多様な土壌タイプと微気候を提供しているため、ピエールはアレクサンダーマウンテンエステート(アレクサンダーバレー)、ジャクソンパーク(ベネットバレー)、ケロッグ(ナイツバレー)を含む素晴らしいパレットを提供しています。このブドウ畑と様々なマイクロクリュから、ピエールはボルドーの偉大なワインに対する彼の洞察力を表現するワインをブレンドします。
ラ・ミューズ:偉大なポメロールの広い豊かさと深さを提供するメルロベースのワイン。
ラ・ジョワ:カベルネ・ソーヴィニヨンが運転し、パウイヤックで見られるパワーと深さを提供するワイン。
ル・デシル:カベルネ・フランの魅惑的な芳香族と味を表現し、優れたサン・テミリオンのワインに似たワインです。
この古い世界のアプローチと新しい世界の感性を組み合わせることで、”old”とnew”の世界に関連する伝統的な概念を超えたワインが生まれ、その結果、ワインはカテゴリを超えています。
Vigneronとして、ピエールの意図は、土壌の翻訳者として行動し、最も明確なメッセージと、特定の土地で利用可能な最も説得力のある声を探し出し、これらのコンポーネントをまれに層状の複雑さと質感を提供する方法でブレンドすることです。農業、ワイン造り、ブレンドの細部に細心の注意を払って、ヴェリテのワインは世界で生産された最高級のワインの一部として顕著な認識を受けています。
Vérité was established in 1998 through the combined vision and passion of Jess Jackson and Barbara Banke, and the expertise and experience of Pierre Seillan, one of France’s most highly regarded and respected Vignerons. Pierre’s philosophy of farming vineyards involves assessing all of the factors that impact the fruit quality and determining specifically which rootstocks, varieties and clones will produce at the highest quality given the soils, aspect and micro climate factors involved. By looking at the vineyard and farming in this manner, he creates small blocks within the vineyard, some comprised of only a few rows of grapes, each representing the ideal expression of some aspect of the variety planted there. Pierre calls these blocks “microcrus.” The micro-crus are farmed, harvested and vinified separately, and from this array of distinctive flavors, Pierre blends his wines.
At Vérité, all the vineyards utilized are in the Mayacamas Range of Sonoma County, offering some of the most diverse soil types and micro climates in California, and therefore offering Pierre an exceptional palette from which to work The vineyards include Alexander Mountain Estate (Alexander Valley), Jackson Park (Bennett Valley), and Kellogg (Knights Valley). From this selection of vineyards and their various micro-crus, Pierre blends wines that express his insight into the great wines of Bordeaux:
- La Muse: a merlot based wine that delivers the broad richness and depth of great Pomerol.
- La Joie: a wine that is driven by cabernet sauvignon and offers the power and depth found in Pauillac.
- Le Désir: a wine which expresses the enchanting aromatics and flavors of cabernet franc and is an analog to outstanding Saint Emilion wines.
This old world approach combined with a new world sensibility creates wines that go beyond the traditional concepts associated with “old” and “new” world, resulting in wines that are beyond category.
As Vigneron, Pierre’s intent is to act as the translator of the soil, seeking out the clearest message, and the most compelling voices available in any particular piece of land, and then blending these components in a way that offers layered complexity and texture that is rare. It is no wonder that given this meticulous attention to detail in farming, winemaking and blending, the wines of Vérité have received outstanding recognition as some of the finest wines produced in the world.